Blog

PERSBERICHT 6 augustus 2010

In verband met het sluiten van Vliegveld De Kooy voor drie tot vier maanden vanaf juli 2010 werd besloten de Texel Airshow 2010 met één jaar uit te stellen. Het gebruik van de Luchthaven Den Helder is namelijk cruciaal vanwege de functie als uitwijkhaven ten tijde van calamiteiten, alsmede voor het stationeren van toestellen die niet op Texel Airport kunnen landen. Aangezien de organisatie geen concessies doet ten aanzien van de veiligheid was deze beslissing de enige juiste.

Drie weken geleden bereikte ons echter het bericht, dat het Ministerie van Defensie heeft besloten de baanrenovatie op De Kooy uit te stellen tot het voorjaar van 2011. Dit heeft te maken met vertraging die is opgelopen tijdens de aanleg van een taxibaan, die tijdens de baanrenovatie als start- en landingsbaan voor helikopters dienst moet gaan doen. De geplande renovatie zal circa 3 tot 5 maanden duren.
Het is daardoor zeer onzeker of De Kooy bijtijds beschikbaar is voor de Texel Airshow. Daarom heeft de organisatie helaas de beslissing moeten nemen om de in 2011 geplande Texel Airshow met nog één jaar te verzetten. De eerstvolgende Texel Airshow staat nu gepland op zaterdag 28 juli 2012.
Wij beseffen, dat we velen teleurstellen, maar kunnen niets anders dan deze beslissing nemen. Voordeel is dat de Texel Airshow 2012 kan worden gekoppeld aan het 75-jarig bestaan van Texel Airport. Een extra reden om een spectaculaire Texel Airshow te organiseren.

  • Facebook
  • Twitter