Tickets

Datalek

Texel Airshow Getroffen door datalek TicketCounter

Voor de Airshow 2018 werkte wij samen met het bedrijf TicketCounter b.v. voor het aanbieden van de online kaartverkoop.

Op 27 februari 2021 heeft TicketCounter ons laten weten dat zij op 5 augustus 2020 een kopie van hun database op een publiek toegankelijke plaats hebben gezet. Op 22 februari bleek dat deze database ontdekt en gestolen was en dat gegevens uit deze database op het dark web te koop werden aangeboden.

Helaas blijkt dat ook de data van onze bezoekers die online een of meerdere tickets hebben gekocht onderdeel waren van dit datalek.

Stichting Texel Airshow hecht heel veel waarde aan de privacy van haar bezoekers. Wij betreuren dan ook dit incident enorm.

Wij onderzoeken hoe het mogelijk is geweest dat deze gegevens 2 jaar na de airshow noch steeds in het bezit waren van TicketCounter b.v. en zullen naar aanleiding daarvan de nodige actie ondernemen. Daarnaast zijn wij met een verbeterplan bezig om dit voor de airshow in 2022 nog beter te regelen.

Stichting Texel Airshow biedt aan alle getroffen bezoekers haar excuses aan, dit had nooit mogen gebeuren en wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de kans daarop in de toekomst zo klein mogelijk is.

Ondanks dit hopen we jullie volgend jaar, als het weer mag én kan, toch op onze airshow te kunnen verwelkomen.

Veel gestelde vragen

Welke acties hebben wij al genomen

  • Wij hebben TicketCounter om meer informatie gevraagd omtrent dit incident.
  • Wij hebben een melding van het datalek gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
  • Wij hebben TicketCounter verzocht de data van onze bezoekers te verwijderen uit hun databases en kopieën daarvan.
  • Wij hebben al onze bezoekers die getroffen zijn door dit datalek persoonlijk op de hoogte gesteld.

Wat is er gelekt?
Van alle bezoekers die online één of meerdere tickets hebben gekocht zijn naam en e-mail adres onderdeel geweest van de data die gestolen is.

Daarnaast is ook het IBAN nummer gelekt van iedereen die zijn of haar tickets met iDeal betaald heeft. Heb je per creditcard betaald? Dan waren die gegevens geen onderdeel van de data die TicketCounter in haar database had.

Hoe weet ik dat ik getroffen ben?
Wij hebben al onze bezoekers persoonlijk op de hoogte gesteld dat hun gegevens onderdeel waren van de data die gelekt is.

In de mail die je van ons gekregen hebt staat welke gegevens gelekt zijn en wat de risico’s hiervan zijn en welke acties je zelf kan ondernemen.

Ik heb geen mail gehad, wat nu?
Dan heb je online bij ons in 2018 geen tickets gekocht of heeft iemand anders voor jou de tickets in de voorverkoop geregeld. In dat geval hoef je je geen zorgen te maken.

Ik heb wel een mail gehad, wat nu?
Hoewel de hoeveelheid persoonsgegevens die gelekt zijn klein is, kan deze data samen met andere gegevens worden gecombineerd en misbruikt worden voor identiteitsdiefstal, fraude of phishing.

Wees voorzichtig met mails die je krijgt, klik nooit op links in e-mail berichten. Controleer altijd de afzender van de mail.

Banken en andere organisaties vragen je nooit om wachtwoorden of andere gegevens per telefoon of per e-mail. Krijg je die vraag wel? Negeer de mail of bel het bedrijf op om te vragen wat er aan de hand is.

Mijn IBAN was bij de gelekte gegevens, kunnen ze nu bij mijn rekening?
Nee dat kan niet zomaar, daar is echt wel wat meer voor nodig. Wij adviseren je echter wel je bankafschriften zorgvuldig te controleren, iets wat overigens altijd een goede tip is.

Ik wil dat jullie mijn gegevens verwijderen, doen jullie dat?
Wij hebben TicketCounter al verzocht alle gegevens te verwijderen. Wij houden zelf een kopie van de gegevens achter de hand tot dat alles rond dit datalek is afgerond. Daarna zullen wij de gegevens zelf ook verwijderen.

Wij doen dit niet eerder omdat wij deze gegevens mogelijk nodig hebben in de afwikkeling van dit datalek. Wij zullen je gegevens overigens nergens anders voor gebruiken, anders dan de mail die je van ons hebt gehad om je op de hoogte te stellen dat jouw gegevens onderdeel waren van dit datalek.

Ik heb nog aanvullende vragen, waar kan ik terecht?
Neem contact op met Stichting Texel Airshow (info@texelairport.nl), wij zullen ons best doen om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

  • Facebook
  • Twitter