Blog

Hercules C-130 en static F-16

De Koninklijke Luchtmacht is goed vertegenwoordigd op de Leaseweb Texel Airshow. Niet alleen de Chinook, Apache, Pilatus PC-7 en de Dornier 228 zullen te zien zijn, maar ook de Hercules C-130 en een static F-16 zullen te zien zijn op zaterdag 4 augustus 2018.

De Lockheed C-130H Hercules is een middelzwaar transportvliegtuig, vooral bedoeld voor het vervoer van militair personeel en materieel. Het kan goederen tot 17.500 kilo, 128 infanteristen of 92 parachutisten over een afstand van bijna 8000 kilometer vervoeren. De Hercules kan terecht op primitieve vliegvelden met korte start- en landingsbanen, maar zal tijdens de airshow niet op Texel landen. Wel zal het toestel een aantal keer langs vliegen. Achterin de romp bevindt zich een grote laadklep voor het in- en uitladen van goederen.

De Koninklijke Luchtmacht komt ook met een wervingsteam naar Texel. e Luchtmacht heeft namelijk dringend personeel nodig van vliegers tot technici. Ge├»nteresseerde kunnen zich aanmelden bij de stand tijdens de airshow. De zogenaamde Roadshow bestaat uit een trailer met o.a. flightsimulators en een static F-16.

Zie ook www.werkenbijdefensie.nl.

De Herculessen voeren vaak humanitaire vluchten uit in het buitenland.

De Lockheed C-130H Hercules is een middelzwaar transportvliegtuig.

Roadshow Koninklijke Luchtmacht.

Static F-16.

 

  • Facebook
  • Twitter