Blog

Luchtmacht naar Texel

De Koninklijke Luchtmacht komt met de Apache, Chinook en de Pilatus PC-7 naar de Leaseweb Texel Airshow van zaterdag 4 augustus 2018. Alle toestellen zullen te zien zijn in de Static Show.

De AH-64D Apache is een gevechtshelikopter en is oorspronkelijk ontworpen voor het uitschakelen van tanks en andere (gepantserde) gronddoelen. Er staan 20 heli’s gestationeerd op Vliegbasis Gilze-Rijen. Ook staan er 8 exemplaren op Fort Hood in de Verenigde Staten voor de training.

De CH-47 Chinook is een middelzware transporthelikopter. De helikopter met de karakteristieke tandemrotor is uitermate geschikt voor het snel vervoeren van grondtroepen, materieel, wapens, proviand en andere voorraden naar het slagveld. Het toestel staat inmiddels wereldwijd bekend als multifunctioneel militair werkpaard.

De Koninklijke Luchtmacht leidt aankomend vliegers op met de Pilatus PC-7 Turbo Trainers. De Koninklijke Militaire School Luchtmacht gebruikt de Pilatus als lestoestel voor de Elementaire Militaire Vlieger Opleiding (EMVO). In de zomermaanden neemt de luchtmacht met een Pilatus PC-7 deel aan nationale en internationale luchtvaartevenementen.

AH-64D Apache-gevechtshelikopter van de Koninklijke Luchtmacht.

De Apache tijdens de airshow van 2015.

Chinook van de Koninklijke Luchtmacht.

Pilatus PC-7 van de Koninklijke Luchtmacht.

  • Facebook
  • Twitter