Blog

Belgische Luchtmacht komt met 1 heli, Sea King geannuleerd

Laatste nieuws 3 juli 2012 – Helaas zal de Sea King geen demo verzorgen op de LeaseWeb Texel Airshow. De deelname is door de Belgische Luchtmacht teruggetrokken.

De Belgische Luchtmacht komt met twee helikopters naar de LeaseWeb Texel Airshow. Zowel de Agusta A109BA als de Sea King verzorgen een display op zaterdag 28 juli 2012.

Belgische Agusta A109

In 1988 besloot de Belgische regering tot aankoop van 46 Agusta A-109 BA Hirundo helikopters ter vervanging van de Alouette II. De nieuwe toestellen werden in eerste instantie ingezet als verkenner en als antitank-helikopter. Vanaf 2003 kregen de A-109’s na aanpassingen een breder takenpakket.

Sea King van de Belgische Luchtmacht

Een Seaking van de Belgische Luchtcomponent verleent medewerking aan de LeaseWeb Texel Airshow 2012. De helikopter maakt deel uit van het 40e Smaldeel Heli welke onderdeel is van de Belgische Luchtcomponent en verzorgt SAR-operaties vanuit de basis Koksijde in België.

De Belgische Seaking komt langs om een demonstratie te geven in Search and Rescue. De Seaking houd zich bezig met Search and Rescue en zal dit uitvoerig demonstreren. De helikopter is uitgerust met zoeklichten, C2000, Marifoon, Warmtezoeker, nachtkijkers, takel en meer SAR benodigheden.

  • Facebook
  • Twitter